Φωτορεπορτάζ και Video από την κινητοποίηση των δασκάλων στο Ηράκλειο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 14/1/2021, προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για τα ελλειπή μέτρα της κυβέρνησης κατά την επαναλειτουργία των σχολείων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, συμμετήχαν οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός" καθώς και η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών".

Να σημειώσουμε ότι δεν έγινε δεκτή από την διεύθυνση της περιφέρειας όλη η συντονιστική επιτροπή των σωματείων για αυτόν τον λόγο οι δάσκαλοι αποχώρησαν από την περιφέρεια.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ότι άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", τα σχολεία άνοιξαν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έκλεισαν πριν δύο μήνες, υπογραμμίζοντας πως «τα "διαφημιζόμενα" μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για αερισμό των αιθουσών, αποστάσεις, και διαφορετικές είσοδοι και έξοδοι για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών -όπου μπορεί να εφαρμοστεί - είναι αυτονόητες ενέργειες που πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί».
Σημειώνεται ότι οι σύλλογοι "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός" θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 14:00, στον Δήμο Ηρακλείου για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Image