Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι φοιτητές

Εικοσιπέντε Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας ανακοίνωσαν :

νέα σύσκεψη την Τρίτη 26/1 17.30 στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου
παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/1 στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.00
συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 13.00 από κοινού με εκπαιδευτικούς και μαθητές τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας

Ζητούν

την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων
την απόσυρση του Νομοσχεδίου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
την επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο και να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας από τη σύσκεψη 19/1

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Αν η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ νομίζουν ότι θα νομοθετούν εν μέσω πανδημίας , ώστε οι φοιτητές να μην μπορούν να πουν την γνώμη τους, να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν, είναι γελασμένοι!!!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!!! Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8% και για τη φοιτητική μέριμνα 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!! Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα!!! Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης στα ν+2 και ν+3!!!

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε!!! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρεί η κυβέρνηση να αναιρέσουν με το την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με το οποίο χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έχει ήδη αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια. Υποβαθμίζεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ενισχύεται η ιδιωτική.

Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!!!

• Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
• Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
• Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!
• Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
Προχωράμε σε :
• Συγκέντρωση υπογραφών από κοινό κείμενο όλων των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα. Ζητάμε την υποστήριξη σε αυτό το κείμενο και από εργαζόμενους Πανεπιστημίων, Πανεπιστημιακούς, μεταπτυχιακούς , Υπ. διδάκτορες.
• Ζητάμε τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας από σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων όλης της χώρας.
• Προχωράμε σε νέα σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων την Τρίτη 26/1 17.30 στην Πολυτεχνειούπολη
• Οργανώνουμε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή Πέμπτη 28 Γενάρη, 13.00, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
• Παράσταση διαμαρτυρίας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 27 Γενάρη στις 12.00 και απαίτηση συνάντησης με την Υπουργό ώστε να καταθέσουμε τα αιτήματα μας.
• Πολύμορφες δραστηριότητες σε όλες τις σχολές και τις γειτονίες γύρω από τα Πανεπιστήμια, ώστε να φτάσουν παντού τα μηνύματα του αγώνα μας.

eshop32


126351864 3438009163091680 9081352498419621870 n

logo1 2